Foto: Arjo van der Graaff - juni 2012

OVER MIJ

Heb ik mijn leven net zo lekker op orde, ziet mijn lijf er holadiejee okee uit, wordt er eind april 2012 borstkanker geconstateerd.
En niet zo'n klein beetje ook.

Een borstamputatie & twee chemo's later, wordt in juli de diagnose gesteld.
Uitzaaiingen in de botten: schedel, nek, rug, ribben & bekken. Ongeneeslijk wordt gezegd.
Maar dat zullen we nog wel eens zien.
Mijn leven en mijn kinderen zijn me te lief.

Begin augustus ben ik -naast de reguliere behandeling in Nederland- aanvullende & bewezen therapieën in Duitsland gaan volgen. Deze behandelingen worden nagenoeg niet vergoed door mijn zorgverzekeraar. En bungelt er dus een ongezellig prijskaartje aan mijn pols.

And that just makes me a chick on a mission. Leuren met Leed. Om geld te genereren voor alle extra ziektekosten, waaronder niet vergoede behandelingen in het buitenland en reis- & verblijfskosten. Volgens mijn berekeningen ca. 30.000,-- euri op jaarbasis.

Sinds april 2013 ben ik begunstigde van de Stichting No Guts No Glory.
Deze stichting heeft KEIHARD geld nodig om mij financieel te kunnen ondersteunen met de behandelkosten. En daarnáást blijven er helaas nog eens genoeg kosten over die ik niet alleen kan opbrengen.

Tragisch is de diagnose "ongeneeslijk". Maar dat woord heb ik inmiddels het raam uitgeflikkerd. Dat woord maakt een mens pas echt doodziek. Hilarisch is wat ik er van probeer te maken.

Volledige focus op herstel.
Against all odds? Misschien. Maar ik denk van niet. No Guts, No Glory!

Inspirerend is dit lichamelijke gedoe wel. Ondanks de heftigheid van alles, heeft mijn tumor last van humor. En ben ik in februari 2013 deze blog gestart. Wat lach & beklag hier, wat rauw & rouw daar. Alles hieraan is ultiem & intiem, hartverscheurend & hartverwarmend.
Het leven is tragisch hilarisch en omarm ik het intens. En zo af & toe spuug ik het vol op de bek.

- Doe mee en deel deze blog binnen je netwerk
- Verzin initiatieven, groot/klein: alles helpt!
- Doe & doneer -in welke vorm dan ook- want we hebben al het KEIHARDE geld & bemoedigingen nodig!

Ik beleef een avontuur waar ik niet voor heb gekozen. Maar als het dan toch moét..hoppa! Knapzak over de schouder & gáán. Kom dan ook maar door met dat Onvermijdelijke Avontuur!


Copyright © 2013. All rights reserved.


maandag 8 april 2013

RTV Rijnmond

Vanochtend is het item "Onvermijdelijk Avontuur" gedraaid door Suzanne Mulder en Alexander van RTV Rijnmond. Wát een fijne luitjes zeg. Ze zijn betrokken en pakken ook zo lekker efficiënt door.
Da's een goeie combi.

Afijn, lekker blauwbekken met Karien & Willemien op de dijk. Lachen ook met die gekke donders.
Hier & daar dan toch die verdomde tranen. Ik wil bijna zeggen: omdat ik het waard ben. Maar die heeft l'Oréal al.

Babs, die fijne mode-icoon van me met d'r mooie zonnebril & 'n hartveroverende Holy Moossie.
Vertellend over hun initiatieven. Op naar de Kidsrun op zaterdag 13 april!

Wordt alleen vandaag na 17.00 uur, ieder uur circa 'kwart over..' uitgezonden op RTV Rijnmond.


Klik  *** hier *** voor de rechtstreekse link naar de uitzending.

Kankerpatiënt loopt marathon om geld voor behandeling


Je zou er zo het vervolg op de film De Marathon van kunnen maken. Annemiek Coli - 46 jaar - en moeder van twee kinderen heeft kanker. Ongeneeslijk wordt gezegd. Toch loopt ze mee met de Rotterdam Marathon om geld in te zamelen voor haar behandeling.Annemiek gaat de strijd aan met een behandelmethode die alleen in Duitsland wordt uitgevoerd en niet vergoed wordt door de verzekering. Dus lopen Annemiek en haar vriendinnen de 10km tijdens de Rotterdam Marathon. Gesponsord, om zoveel mogelijk geld op te halen.
Haar schoonzus loopt met hetzelfde doel de volledige marathon en ook haar kinderen dragen hun steentje bij.


Uitzaaiingen
Bij Annemiek werd na een borstamputatie en twee chemo's in juli vorig jaar de diagnose gesteld: uitzaaiingen in de botten, schedel, nek, rug, ribben en bekken. Ongeneeslijk wordt gezegd. “Maar dat zullen we nog wel eens zien,” reageert Annemiek. “Mijn leven en mijn kinderen zijn me te lief.“
Begin augustus is Annemiek, naast de reguliere behandeling in Nederland, aanvullende en bewezen therapieën in Duitsland gaan volgen. Deze behandelingen worden nagenoeg niet vergoed door haar zorgverzekeraar.

Blog
“Er bungelt er dus een ongezellig prijskaartje aan mijn pols,” laat Annemiek op haar blog weten; "And that just makes me a chick on a mission. Leuren met leed. Om geld te genereren voor niet vergoede behandelingen in het buitenland en reis- en verblijfskosten. Volgens mijn berekeningen circa twintigduizend euro op jaarbasis."
De blog van Annemiek is te vinden op: http://onvermijdelijkavontuur.blogspot.nl


1 opmerking:

  1. Hey Miek, heb het net gezien op rijnmond. Respect lieve schat voor jou en die super vriendinnen. Zet hem op zondag, je kan het en hou die estafette stok nog heel lang vast. Dikke knuffel en kus. Liefs Ellen van Sintmaartensdijk ps, mooie kids heb je en dat geeft je kracht xxx

    BeantwoordenVerwijderen