Foto: Arjo van der Graaff - juni 2012

OVER MIJ

Heb ik mijn leven net zo lekker op orde, ziet mijn lijf er holadiejee okee uit, wordt er eind april 2012 borstkanker geconstateerd.
En niet zo'n klein beetje ook.

Een borstamputatie & twee chemo's later, wordt in juli de diagnose gesteld.
Uitzaaiingen in de botten: schedel, nek, rug, ribben & bekken. Ongeneeslijk wordt gezegd.
Maar dat zullen we nog wel eens zien.
Mijn leven en mijn kinderen zijn me te lief.

Begin augustus ben ik -naast de reguliere behandeling in Nederland- aanvullende & bewezen therapieën in Duitsland gaan volgen. Deze behandelingen worden nagenoeg niet vergoed door mijn zorgverzekeraar. En bungelt er dus een ongezellig prijskaartje aan mijn pols.

And that just makes me a chick on a mission. Leuren met Leed. Om geld te genereren voor alle extra ziektekosten, waaronder niet vergoede behandelingen in het buitenland en reis- & verblijfskosten. Volgens mijn berekeningen ca. 30.000,-- euri op jaarbasis.

Sinds april 2013 ben ik begunstigde van de Stichting No Guts No Glory.
Deze stichting heeft KEIHARD geld nodig om mij financieel te kunnen ondersteunen met de behandelkosten. En daarnáást blijven er helaas nog eens genoeg kosten over die ik niet alleen kan opbrengen.

Tragisch is de diagnose "ongeneeslijk". Maar dat woord heb ik inmiddels het raam uitgeflikkerd. Dat woord maakt een mens pas echt doodziek. Hilarisch is wat ik er van probeer te maken.

Volledige focus op herstel.
Against all odds? Misschien. Maar ik denk van niet. No Guts, No Glory!

Inspirerend is dit lichamelijke gedoe wel. Ondanks de heftigheid van alles, heeft mijn tumor last van humor. En ben ik in februari 2013 deze blog gestart. Wat lach & beklag hier, wat rauw & rouw daar. Alles hieraan is ultiem & intiem, hartverscheurend & hartverwarmend.
Het leven is tragisch hilarisch en omarm ik het intens. En zo af & toe spuug ik het vol op de bek.

- Doe mee en deel deze blog binnen je netwerk
- Verzin initiatieven, groot/klein: alles helpt!
- Doe & doneer -in welke vorm dan ook- want we hebben al het KEIHARDE geld & bemoedigingen nodig!

Ik beleef een avontuur waar ik niet voor heb gekozen. Maar als het dan toch moét..hoppa! Knapzak over de schouder & gáán. Kom dan ook maar door met dat Onvermijdelijke Avontuur!


Copyright © 2013. All rights reserved.


dinsdag 16 juli 2013

Schop onder de kont

Lieve achterban van Annemiek...

Ik, Natasja, schone zuster van Annemiek,  breek met toestemming :-), even in op het 'onvermijdelijk avontuur'. Omdat het nodig is. Om iedereen even wakker te schudden.

Afgelopen zaterdag hebben jullie bij HvN kunnen zien hoe hard de steun voor de behandelingen van Annemiek en voor No Guts No Glory *klik* nodig is.
Mocht je het gemist hebben,  hier *klik* kun je de uitzending terugzien (even doorspoelen naar 10 min 30). 

Misschien dat sommigen van jullie denken:  'die Annemiek, die zit daar lekker onder de vleugels van No Guts No Glory, alles is in kannen en kruiken, we kunnen achterover leunen...' niets is minder waar. No Guts No Glory doet haar uiterste best om Annemiek (en Corine *klik* ) bij te staan in het betalen van hun o zo nodige behandelingen.

Helaas bezit No Guts No Glory ook geen bodemloze put. Sterker nog… de bodem is in zicht. Bakken met geld blijven nodig! Jullie inzet om Annemiek te helpen blijft nodig.

De zomervakantie staat voor de deur. En het is ook heerlijk en zó nodig om even heerlijk achterover te kunnen leunen. Maar wat ik van jullie vraag… 

Als je in de vakantie even lekker achterover leunt, denk dan nog eens goed na over wat wij samen als achterban van Annemiek voor haar kunnen doen.

Allereerst. We weten dat heel veel mensen al ontzettend veel hebben gedaan. Zie ook de resultaten van de sponsoracties die Annemiek regelmatig gemeld heeft op dit blog. Annemiek is daar natuurlijk meer dan dankbaar voor. En ook ik merk dat het heel moeilijk vangen is in een vijver die eigenlijk is leeggevist: ook ik kan niet blijven vragen in mijn kringetje. Daarom zijn er nieuwe bronnen nodig. En samen kunnen we heel veel. Samen kunnen we grote acties gaan houden! Ik ben ervan overtuigd dat we allemaal over een talent bezitten dat we hiervoor kunnen inzetten. Ook jij!

Wat voorzetjes om jullie op weg te helpen?
-       Organiseer een ‘serious request avond’ in een plaatselijke kroeg, of trommel een paar goede betrokken vrienden op om een benefietavond te organiseren.
-        Biedt onder het mom van een ‘akkefietje voor een therapietje’ je diensten aan. Misschien ben je handig met snoeischaar en zaag, of met schuurpapier en verf, of met kinderen en huiswerk. De verdiensten kunnen ten goede komen aan de behandelingen. Of wie weet maak je heerlijke potjes jam die je kunt verkopen.
-        Misschien ben je handig met naald en draad of maak je graag andere mooie knutsel- of kunstwerken? We kunnen die gezamenlijk verkopen, of laat ze plaatsen in het ‘onvermijdelijke winkeltje' op onze pinterest site *klik*. (Hij begint al aardig leeg te raken, nieuwe voorraad is welkom).
-       Sponsor mij voor de DamtotDaploop op 22 september. Of organiseer zelf een sponsorloop/fietstocht/spinningmarathon/etc.
-        Koop zo’n geweldig No Guts No Glory (hardloop)shirt, ga rondjes rennen op plekken waar heel veel mensen zijn, en laat iederen weten dat No Guts No Glory bestaat. Of koop zo’n hip polsbandje. Ze hebben ook hoodies en superstoere rompers met het No Guts No Glory logo. Ze zijn te bestellen bij NGNGmerchandise@gmail.com
-       Ga een rondje door je huis. Organiseer met alles wat overbodig is een garagesale of kofferbaksale. En als dat te ingewikkeld is is er ook nog marktplaats.
-        Vraag de plaatselijke rotary of lions of zij je evenement kunnen steunen, bel de kranten en radiostations om aandacht te geven aan je evenement. 
-      Of….
-       Vul het zelf maar in… jullie heb zelf vast betere en grotere ideeën dan ik.
- En dit alles natuurlijk in een zo groot mogelijke opzet :-).

(Ik zoek nog een plaatje van de romper en de hoodie. Iemand?) 

Het lijken misschien druppeltjes op een gloeiende plaat, maar met zijn allen gaan wij gewoon die plaat verzuipen!

Zonder onze steun lukt het niet. Zonder onze acties komt er geen geld in de pot. Zonder ons kan Annemiek niet gaan voor de behandelingen die zij nodig heeft. Zonder onze inzet nemen de zorgen over de behandelkosten voor Annemiek toe en kan Annemiek zich niet richten op haar lijf, op het herstel, en simpelweg op overeind blijven. Annemiek heeft zorgen genoeg. Geld zou issue mogen zijn!  Zij heeft haar energie zo ontzettend hard voor al het andere en al het moois in haar leven nodig!  

O, en nog één ding. 

Denk na over het volgende als je iets verzint. Misschien lijken je plannen te groot. Maar we hebben elkaar. Vorig jaar, met de marathonactie had ik dit plaatje op mijn netvlies zitten. En het hielp om niet bang te zijn voor wat er op me af kwam.Heb je ideeën? Laat het ons weten in reactie onder dit bericht of via onvermijdelijkavontuur@gmail.com. Dan gaan we als we terug zijn van vakantie knallen!

Lieve groetjes, Natasja Coli.
1 opmerking: